Dan Snipes, NTC kampioen 2015

Beste leden van Koya.

Als u het nog niet gehoord had dan leest u het nu: ons lid Dan Snipes heeft afgelopen zaterdag 28 november de NTC(new talent contest- de nieuwe talenten wedstrijd) 2015 gewonnen.
Dat is natuurlijk een grote felicitatie waard. Wij weten dat Dan de afgelopen jaren druk bezig is geweest om zijn kennis over bonsai te vergroten. Ook heeft hij bij vele evenementen geholpen bij het opzetten of in goede banen leiden daarvan.
Zaterdagmorgen vroeg rond negen uur liep Dan al in een bijna lege hal van Lodder rond om de sfeer in te ademen en zich mentaal voor te bereiden. Samen dronken we nog een kop thee en koffie en hij leek mij voldoende op zijn gemak om de strijd aan te gaan.
Zijn harde werken heeft geresulteerd in de eerste prijs en betekent dat hij Nederland mag gaan vertegenwoordigen in de Europese NTC die volgend jaar door de EBA (European Bonsai Association) georganiseerd wordt in SZÉKESFÉHERVÁR in Hongarije op 20 t/m 22 mei 2016.
SZÉKESFÉHERVÁR ligt op 1400 km bij ons vandaan en is een historische plaats met 100.000 inwoners en is dus redelijk makkelijk aan te rijden om Dan aan te gaan moedigen bij zijn Europese avontuur.
U ziet dan gelijk ook wat anderen presteren op bonsai top niveau. Een tentoonstelling ter plekke hoort daarbij.

Dan van harte gefeliciteerd!

Jaap Witter, voorzitter.

Vlak voor de start
Vlak voor de start

 

Dan in actie
Dan in actie

 

en daar gaan we
En daar gaan we

 

even de boom goed bekijken
Even de boom goed bekijken

 

Het eind resultaat
Het eind resultaat

 

Trots met zijn resultaat
Trots met zijn resultaat

 

Samen met enkele leden het resultaat vieren
Samen met enkele leden het resultaat vieren

 

Print Friendly, PDF & Email